Prezentare

Scoala de handbal MINARDO a Scolii Copiilor Bucuresti s-a infiintat la initiativa firmei MINARDO care are o puternica traditie in management.

Scopul primordial al activitatilor noastre este Formarea Oamenilor Responsabili prin Motivare, Atitudine, Resurse, pentru Excelenta.

Promovarea sportului, a educatiei prin sport, petrecerea timpului liber intr-un cadrul ordonat si organizat, obtinerea de performante sportive, canalizarea energiei copiilor in scopuri constructive cu implicatii directe in marirea performantelor in plan scolar si formarea caracterelor puternice de invingatori sunt cateva dintre obiectivele noastre.

Astazi copiii cresc intr-o lume digitala, o lume in care miscarea in aer liber si sportul sunt inlocuite din ce in ce mai mult de tehnologia moderna.

Cati copii mai fac sport astazi?

Cifrele sunt mai mult decat ingrijoratoare: in Romania, 2% dintre copii sunt inscrisi in cluburi sau scoli sportive, in timp ce in tari precum Suedia, Norvegia sau Finlanda procentul copiilor care fac sport in mod constant ajunge si pana la 80%.

Tot mai multi copii din ziua de azi au probleme de sanatate din cauza lipsei de miscare, iar numarul cazurilor de obezitate in randul acestora a crescut alarmant in ultimii ani. Specialistii atrag atentia ca, anual, in Europa, peste 85.000 de copii devin obezi din cauza sedentarismului si a alimentatiei nesanatoase. Si de aici incep complicatii serioase. Diabetul, cardiopatia, pancreatita, spondiloza, problemele ortopedice si cardiovasculare, disfunctii ale ficatului, hipertensiunea sau apneea de somn sunt doar cateva dintre ele.

Handbalul dezvolta gandirea, atentia si le formeaza deprinderi. Un copil care face handbal capata indemanare si forta. Prin handbal, va descoperi prietenia si jocul in echipa si va deveni sociabil. In plus, copilul isi intareste vointa si capacitatea de concentrare si invata cum sa-si invinga frica, emotiile si stresul, devenind increzator in propriile forte.

Practicarea handbalului il obisnuieste cu un stil de viata echilibrat: respectarea orelor de somn, disciplina, punctualitate, lucrul in echipa si dorinta de a face performanta.

Oare copilul meu este potrivit pentru handbal? Iata ce trebuie sa faceti daca va puneti aceasta intrebare:

In primul rand trebuie sa tinem cont de personalitatea si aptitudinile lui, astfel incat sa-l incurajam sa practice handbalul daca i se potriveste si daca ii place. Unui copil hiperactiv i se recomanda handbalul deoarece ii dezvolta rabdarea si rezistenta, iar copiilor timizi handbalul le va aduce impreuna cu echipa, un spirit de invingator.

Cei mai buni dintre copii vor participa la diverse competitii amicale intre diferite cluburi si la inscrierea in Campionatul Municipal de Handbal, organizat de Asociatia Municipala de Handbal.

Reprezentam o rampa de lansare a celor mai buni copii, catre cluburile profesioniste de handbal.

Alaturi de noi, copiii dvs. vor putea sa se formeze in spiritul marilor competitii si al cerintelor nationale si internationale, astfel incat sa aiba sansa de a fi identificati si solicitati sa faca parte din echipe renumite de handbal.

Reclame