Gabriela Simion este decisa: „Îmi doresc sa aducem o cupa cu valoare Scolii Copiilor Minardo!”

La fel ca multi altii, Gabriela Simion a îndragit handbalul de mic copil. Absolventa a UNEFS, acum iubeste la nebunie meseria de profesor/ antrenor si pune multa pasiune în antrenamentele desfasurate pe terenul de handbal. Îsi doreste ca activitatile petrecute cu echipa Scolii Copiilor Minardo sa fie placute si pline de energie, iar la momentul potrivit sa urce pe prima treapta a podiumului!

Gabriela Simion, te rugam pentru început sa ne oferi mai multe detalii despre tine si succesele realizate pâna în prezent.
Din punct de vedere profesional sunt absolventa a Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport – Bucuresti, specializarea Educatie Fizica si Sport si Handbal, profesor titular al Scolii Gimnaziale Nr. 117 din Bucuresti, antrenor al Scolii Copiilor Minardo, ulterior al unei echipe mixte de handbal, vârsta 8-10 ani. Din punct de vedere personal sunt o persoana care stie ce vrea de la viata, hotarâta, optimista, curajoasa si dinamica.

2

Când si mai ales cum ti-ai început cariera de antrenor?
Cariera de antrenor am început-o chiar din timpul facultatii, mai exact în anul 2 de master, atunci când am hotarat ca este timpul sa avansez din punct de vedere profesional si anume sa urc urmatoarea treapta dupa profesor de educatie fizica si sport.

De ce la handbal si nu la alt sport?
La handbal deoarece este disciplina sportiva pe care am practicat-o de la vârsta de 12 ani pâna la 23 ani, atunci când am realizat ca antrenamentele înlocuiau activitatile practicate de un copil care prefera sa îsi petreaca timpul liber într-un mediu mai putin organizat, iar acum am primit stafeta de la ultimul antrenor.
4
Ce înseamna pentru tine handbalul – în special, dar si sportul – în general?
Handbalul este un sport care în primul rând, ca orice alt sport, educa, iar dupa ce începi sa îl practici nu mai poti renunta deoarece îti descoperi aptitudinile sportive, placerea de a practica diferite activitati într-un mediu organizat si mai ales placut, cu mijloace dinamice si pline de energie. Sportul în general este miscare, miscarea este sanatate, iar sanatatea este cea care ne da puterea sa ”respiram”, mai exact puterea sa trecem peste tot ce ne rezerva viata.

Care este cea mai frumoasa amintire în cadrul competitiilor la care ai participat?
În legatura cu competitile la care am participat ca sportiva, cea mai frumoasa amintire este atunci când am câstigat locul II la Campionatul Universitar. Ca antrenor, pregatind copii cu vârste mici pentru a participa la multe competitii, mai exact trei, cel mai bun rezultat a fost locul II la una dintre ele.

3
Dar cea mai mare dezamagire?
Din fericire, pâna acum nu am avut nici o dezamagire, însă cred ca se va întâmpla atunci când nu voi mai putea profesa, atât ca profesor, cât si ca antrenor.

Care a fost prima impresie despre ce ai gasit aici, la Scoala Copiilor?
Am preluat echipa de la o fosta colega de facultate, împreuna cu care am învatat cam aceleasi metode, astfel ca tocmai de aceea am avut o impresie foarte buna în legatura cu toate aspectele gasite aici.

1Ai numai câteva antrenamente cu cei mici la Scoala Copiilor. Cu ce gânduri ai venit la aceasta echipa si ce performante îti doresti sa obtii cu acesti copii?
Da, asa este, doar doua antrenamente pe saptamâna, suficiente pentru început, dar sper ca, dupa o perioada în care ne vom pregati pentru a participa si la competitii, sa putem face 3-4 pe saptamâna. Pot spune ca m-am bucurat foarte mult când am fost chemata sa antrenez aceasta echipa, am venit pusa pe treaba cât se poate de serios si pe viitor îmi doresc sa aducem o cupa cu valoare Scolii Copiilor Minardo!

12049501_1153190628030681_4449257391728417529_n

Ce asteptari ai de la actualii si viitorii componenti ai grupelor de handbal de la Scoala Copiilor?
Deocamdata avem doar o grupa mixta de sportivi, asteptarile mele sunt, deocamdata, sa ne formam o echipa de cel putin 10 sportivi de baieti si una de fete, cu acelasi numar, alaturi de care voi participa la toate evenimentele destinate vârstei lor.
Antrenamentele tale am observat ca se desfasoara într-o atmosfera relaxanta. Care este metoda prin care îi atragi pe copii alaturi de tine si mai ales cum reusesti sa-i determini sa vina cu placere la sedintele de pregatire?
Relaxanta, dar în acelasi timp serioasa si eficienta. Mijloacele folosite sunt destinate vârstei sportivilor, deci acestia le pot executa cu usurinta, ceea ce le creeaza placerea de a reusi.BeFunky Collage2

Ce beneficii are un copil daca vine sa faca handbal la Scoala Copiilor?
Antrenamente atractive, pline de energie si voie buna!
Ai vreun sfat pentru parinti cu privire la descoperirea talentului sportiv al copiilor?
Sa îi îndrume pe copii spre toate activitatile, bineînteles, în functie de posibilitatea fiecarei familii, iar în acest mod copilul îsi va descoperi cu siguranta vocatia.

Ce mesaj le transmiti tinerilor care îsi petrec zilnic ore întregi în fata calculatorului?BeFunky Collage1
Mai târziu vor realiza ca nu a fost bine, dar va fi prea târziu si timpul nu mai revine.

Ne poti dezvalui care este proiectul la care tu visezi pentru perioada urmatoare?
Continuarea activitatii ca profesor si antrenor, câstigarea a cât mai multor aprecieri a muncii depuse si, mai ales, a cât mai multe victorii pe toate planurile.

Tu cum te-ai caracteriza în câteva cuvinte?
Sunt o persoana care, asa cum se spune, stie ce vrea de la viata: hotarâta, optimista, curajoasa si foarte dinamica.

În final, ai vreun mesaj pentru copiii cu care lucrezi?
Si eu, la fel ca si ei, astept cu nerabdare momentul începerii antrenamentelor.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s